laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Reefbiefstuk in bladerdeeg
  ingrediënten:
    4 reebiefstukjes a 125 gram
60 gram boter of margarine
8 plajes diepvries bladerdeeg
1 bakje champignons
2 sjalotjes
3 eetlepels madeira
1 eetlepel slagroom (koksroom)
2 takjes peterselie
50 gram roompaté
3 eierdooiers
2 eelepels bloem
  bereiding:
    Biefstukjes inwrijven met peper en zout. In een koekenpan 50 gram boter verhitten enhet vlees in ca. 1/2 minuut
rondom bruin bakken. Uit de pan nemen en laten afkoelen. Bladerdeeg uitspreiden en in ca 10 minuten laten ontdooien.
Bakplaat invetten met de rest van de boter. Champignons wassen en fijnsnijden. Sjalotjes pellen en fijnhakken.
In de bakboter de champignons en de sjalotjes 5 minuten bakken tot al het vocht verdampt is.
Madeira en slagroom toevoegen. Op hoog vuur ca. 2 minuten inkoken. Pan van het vuur nemen.
Peterselie erboven fijnknippen en erdoor roeren. In een kom 2 eierdooiers en de paté tot een papje mengen en
door het champignon sjalotten mengsel roeren. Aanrecht bestuiven met bloem. Vier plakjes bladerdeeg naast elkaar
leggen en op elk plakje deeg een stukje vlees leggen. Champignonmengsel erover verdelen.
Afdekken met een ander plakje bladerdeeg. Rondom het vlees het deeg met een beetje koud water aan elkaar drukken.
Bladerdeeg zo bijsnijden dat het rondjes worden. Bovenkant met losgeklopt laatste eierdooier bestrijken.
Tot gebruik in de koelkast bewaren.

Oven voorverwarmen op 220 graden en de bladerdeeg pakjes op de bakplaat leggen in het midden van de oven.
De paketjes in ca 20 minuten goudbruin bakken.

Lekker met groene boontjes, appelcompote en gebakken krieltjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats