laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Champignons a la greque
  ingrediënten:
    35 g boter
2 teentjes knoflook, schoongemaakt en uitgeperst
350 g kleine champignons
2 uienen in ringen gesneden
250 g tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
1 dl droge witte wijn
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel gedroogde oregano
zout, peper
3 eetlepels olijf- zonnebloem- of maisolie
1 eetlepel witte wijnazijn
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels fijngehakte peterselie
enkele groene of zwarte olijven zonder pit
  bereiding:
    Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uiringen en de knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de champignons toe en fruit deze onder voortdurend omscheppen 3 minuten. Voeg de tomaten, de wijn, de tomatenpuree, de oregano en wat zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron iets lager en laat alles 5 minuten flink koken tot een vrij dik mengsel is ontstaan. Laat het champignon-tomatenmengsel afkoelen. Roer van de olie, de azijn, de mosterd ! en wat zout en peper in een kommetje een lobbig sausje. Roer het sausje door het afgekoelde champignon-tomatenmengsel en laat het gerecht 1 uur op een koele plaats staan, zodat alle smaken zich kunnen vermengen. Serveer de champignons a la greque bestrooid met de fijngehakte peterselie en gegarneerd met enkele olijven.

Tip:
je kan ook wat curryketchup toevoegen volgens smaak, en een scheutje whisky.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats