|
|
Vorm een kruimelig deeg van de bloem, de in blokjes verdeelde koude boter en wat zout. Kneed met de eierdooier en zonodig een scheutje koud water tot een samenhangende deegbal. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap en bekleed daarmee de ingevette vorm. Zet de vorm tot verder gebruik in de koelkast. Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze in circa 5 minuten beetgaar. Laat uitlekken. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de zalm in blokjes, bedruppel ze met het citroensap en bestrooi ze met wat zout en peper. Doe de crème fraîche, de eieren, de mosterd, de dragon en wat zout en peper in een kom en klop met een garde los. Verwarm de oven voor op 180 gr C.
Verdeel de blokjes zalm en de blokjes aardappel over de deegbodem. Giet er de eierroom over. Laat de quiche in circa 45 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin bakken. Serveer lauwwarm.
Vervang voor een snellere versie het deeg door een uitgerolde bladerdeegbodem uit het vriesvak. |