Carpaccio van rode tonijn met groene appel |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen :
200 g rode tonijn in blokjes van 4 mm
80 g Gruyère d'Alpage AOC in schilfers
Voor het garnituur :
1 groene appel Granny Smith in fijne julienne gesneden
100 g gerookte spek in fijne julienne
1 stengel groene selder in fijne brunoise
3 gebrande en geplette hazelnootjes
grof zout
postelein
citroensap voor de appel
Voor de vinaigrette :
3 eetlepels oude rode wijnazijn
1 eetlepel mosterd van Meaux
1 takje citroentijm
5 eetlepels olijfolie Nocellara Sicilia 0.3 %
versgemalen peper
zout
3 korianderbolletjes
Voor de gelei :
3 gelatineblaadjes voor 20 cl witte Arboiswijn (Jura) gemengd met gevogelteconsommé. |
|
bereiding: |
|
|
We besprenkele de carpaccio van tonijn met Gruyère d'Alpage
Vervolgens worden de spekreepjes gebakken, en we blussen ze met de vinaigrette van koreander, notenolie, mosterd van Meaux en citroentijm.
We verdelen het garnituur over de bordjes en leggen daarop de carpaccio van tonijn.
We versieren het gerecht met Arboisgelei voor de frisse smaak.
En de kroon op het werk is een scheutje frisse olivia verde olie |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|