laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Perziken gemarineerd in moscadello
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

1 fles moscadello (zoete Witte wijn)
50 g tafelsuiker
3 vanillestokjes, in de lengte gehalveerd
1 kg rijpe witte perziken
  bereiding:
    Verwarm in een grote pan op laag vuur de wijn met de suiker en vanillestokjes en roer tot de suiker is opgelost.

Doe de ongeschilde perziken in de pan, breng het vocht tegen de kook aan, temper het vuur en laat alles 3 minuten zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur, laat de perziken afkoelen en verwijder de schil.

Doe de perziken in een kom en schenk het vocht met de vanillestokjes erover.

Serveer de perziken op kamertemperatuur. Voor het schillen kun je ook de pitten verwijderen. Dat maakt het eten gemakkelijker!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats