laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Penne met kappertjes en tomaten
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

8 droge zongedroogde tomaten
1 kg rijpe gele en rode kerstomaten
4 eetlepels gezouten kappertjes,
4 eetlepels verse basilicumblaadjes schoongespoeld
Extra vergine olijfolie
2 eetlepels olijfolie
5 teentjes knoflook, in dunne plakjes
Zeezout en vers gemalen zwarte peper
400 g penne rigate
100 g ricotta salata, vers geraspt
  bereiding:
    Doe de zongedroogde tomaten in een kom en zet ze onder kokend water. Laat ze 30 minuten zo staan. Halveer de verse tomaten, schep de pitjes en de steelaanzet eruit. Druk dat door een zeef en vang het vocht op. Snijd grote tomaten in vieren.

Doe de zongedroogde tomaten met de kappertjes en 75-80 ml extra vergine olijfolie in een foodprocessor en pureer het tot een grove puree. Doe de puree in een grote kom met de helft van de gesneden tomaat, de helft van het basilicum en genoeg van het vocht om het vloeibaar te maken. Roer alles door.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de plakjes knoflook zacht en lichtbruin. Strooi er zout en peper over en doe ze bij het tomatenmengsel. Laat alles 30 minuten staan en warm het dan op.

Breng een grote pan met water en zout aan de kook en kook de penne al
dente. Laat hem uitlekken en bewaar 2 opscheplepels van het kookwater. Doe de pasta in de saus en roer er zoveel kookwater door als nodig voor een vochtige saus. Voeg de resterende tomaten en het basilicum toe, breng alles op smaak met zout en peper en sprenkel er extra vergine olijfolie over. Serveer met de geraspte ricotta salata.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats