laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkensblokjes met sinaasappel
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

4 sinaasappels
2 citroenen
30 gram rozijnen
5 dl witte wijn
1,5 kilo varkenshaas
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel Cointreau of Grand Marnier.
1 takje tijm
zout
peper
  bereiding:
    Pers de sinaasappelen en de citroenen uit en doe het sap in een kom.
Doe de rozijnen in een zeef en spoel ze met koud water. Doe ze in een kom en giet er wijn bij tot ze onder staan.
Snij het vlees in dobbelsteentjes van ongeveer 3 centimeter en verwijder al het vet. Verhit de olijfolie in een braadpan en bruin het vlees al roerend aan. Haal het vlees pas uit de pot als alle blokjes mooi bruin zijn. Giet het vet weg en doe het vlees terug in de pan.
Doe er het fruitsap bij, de rozijnen en het weekvocht, de rest van de wijn en de tijm. Breng alles op smaak met zout en peper. Leg het deksel op de pan en laat anderhalf uur stoven op een zacht vuurtje.
Haal de tijm uit de pan. Doe er de Cointreau of de Grand Marnier bij en zet het vuur harder. Laat even goed doorkoken en roer intussen. Dien heet op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats