Couscous met kruidige gehaktballetjes en courgette |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 gram lams- of rundergehakt
1 theel. gemalen gember
1/2 theel. kaneel
flinke mespunt kruidnagelpoeder
1 teen knoflook
2 eetl. boter
1 bouillontablet
1 courgette, in plakjes
300 gram couscous
2 eetl. geroosterde pijnboompitten
1 eetl. gehakte koriander |
|
bereiding: |
|
|
Meng het gehakt met de gember, kaneel en kruidnagel. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Vorm van het gehakt kleine balletjes, verhit de boter en bak ze rondom bruin. Breng intussen 3 dl water aan de kook, los er het bouillontablet in op en kook de courgette in ca. 10 minuten gaar. Wel de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de koriander erdoor. Schep de courgette met flink wat kookvocht over de couscous. Schep er de pijnboompitten en de gehaktballetjes op en serveer. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|