laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Couscous met kruidige gehaktballetjes en courgette
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    500 gram lams- of rundergehakt
    1 theel. gemalen gember
    1/2 theel. kaneel
    flinke mespunt kruidnagelpoeder
    1 teen knoflook
    2 eetl. boter
    1 bouillontablet
    1 courgette, in plakjes
    300 gram couscous
    2 eetl. geroosterde pijnboompitten
    1 eetl. gehakte koriander
  bereiding:
    Meng het gehakt met de gember, kaneel en kruidnagel. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Vorm van het gehakt kleine balletjes, verhit de boter en bak ze rondom bruin. Breng intussen 3 dl water aan de kook, los er het bouillontablet in op en kook de courgette in ca. 10 minuten gaar. Wel de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de koriander erdoor. Schep de courgette met flink wat kookvocht over de couscous. Schep er de pijnboompitten en de gehaktballetjes op en serveer.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats