laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tomatensoep met balletjes
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

olijfolie
5 tomaten
1 eetlepel tomatenpuree
1 ui
1 teentje look
1 stengel selder
1 wortel
peper en zout
2 takjes tijm
1 blaadje laurier
1 l water of kippenbouillon
250 g gemengd gehakt
1 eetlepel paneermeel
1 ei
peper en zout
  bereiding:
    Stoof in olijfolie de uien en look aan.
Snij wortel en selder fijn en stoof mee aan.
Snij de tomaat in stukken en voeg ze toe, laat sudderen op een zacht vuurtje.
Voeg tijm en laurier toe. Laat alles zachtjes stoven.
Voeg de tomatenpuree toe. Bevochtig de soep met water of kippenbouillon.
Laat de soep nu 20 minuten op een zacht vuur trekken. Haal het laurierblad eruit.
Mix de soep en kruid hem met peper en zout.

Meng voor de balletjes het gehakt met het paneermeel en het ei.
Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van en laat ze garen in de soep.

Tip:
je kunt ook nog altijd verse kruiden zoals peterselie, basilicum of oregano toevoegen aan je gehakt om er een zuiderse smaak aan te geven. Je kunt er ook geraspte parmezaan bij ondermengen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats