|
|
|
Bijzondere bruscheta's |
|
ingrediënten: |
|
|
Begin met een in dikke plakken gesneden ciabattabrood. Besprenkel dit met olijfolie. Wrijf de sneden in met een teentje look en rooster ze onder de grill. Heb je weinig tijd, beleg de bruschetta's dan met olijventapenade, zongedroogde tomaatjes of gerossterde paprika die je klaargemaakt koopt en werk af met wat verse kruiden. Heb je iets meer tijd, werk de bruschetta's dan af met een van de volgende suggesties; |
|
bereiding: |
|
|
[color=blue:3310fa6b0e]Tomaat-basilicum[/color:3310fa6b0e]
Nodig:
4 rijpe tomaten (vruchtvlees in stukjes gesneden)
olijfolie
2 el fijngesneden basilicum
peper en zout
Meng de tomatenstukjes met de basilicum en breng op smaak met peper en zout en olijfolie
[color=blue:3310fa6b0e]Paddestoelen met tijm[/color:3310fa6b0e]
Nodig:
400 gr paddestoelen (in plakjes gesneden)
2 teentjes look (geperst)
1 el vers gehakte tijmnaaldjes
olijfolie
peper en zout
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan, bak hierin de paddestoelenplakjes op een hoog vuur en kruid met peper en zout. Voeg de look en de tijm toe en roerbak nog 1 minuut. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|