Roergebakken kipfilet met tomaten en olijven |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
1 ui
1 knoflookteentje
10 zwarte olijven zonder pit
3 gedroogde tomaten op olie
12 kerstomaatjes
150 gr,kipfilet
25 gr.boter
1 eetl.olie
zout en peper
1 eetl.provinciaalse kruiden
3 eetl.rode pesto
1/8 liter slagroom
2 eetl.gesnipperde basilicum |
|
bereiding: |
|
|
Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
Snij de olijven en uitgelekte gedroogde tomaatjes in stukjes. Snijd de kerstomaatjes in vieren.en snijd de kipfilet in stukjes.
Verhit de boter en de olie in een wok en roerbak de stukjes kip rondom goudbruin.bestooi ze met zout en peper.
Voeg de ui en knoflook toe en fruit dit nog even mee.
Roer de tomaat en de pesto erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes 3 min.pruttelen.
Voeg de kerstomaatjes toe en warm het nog even door.
Roer de olijven erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Strooi vlak voor het serveren de basilicum erover. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|