laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Citroenlikeur
  ingrediënten:
    5 biologische citroenen
400 g witte kristalsuiker
0,5 l water
0,5 l zuivere alcohol van 94°
  bereiding:
    De citroenen moeten biologisch zijn met een onbehandelde schil (liefst aan de dikke kant).

De citroenen worden eerst goed gewassen vooraleer ze omzichtig geschild worden. De dunne gele bovenzijde van de citroen wordt er met behulp van een dunschiller afgehaald.

De dunne gele schillen worden nu in een bokaal gedaan, daarna er de pure alcohol overgieten. De bokaal wordt daarna afgesloten en de inhoud ervan gedurende een week laten trekken.

Na een week maken we een siroop van kokend water en suiker. Dit mengsel 5 minuten laten koken, de siroop laten afkoelen en toevoegen aan de citroengele alcohol.

Het mengsel filteren (koffiefilter in een trechtertje). De gefilterde massa in propere, klare glazen flessen gieten en deze een plaats geven in een donkere, frisse plaats (beschutten tegen zonlicht). Na twee à drie weken is de likeur op smaak.

Serveertip:
de likeur enkele uren voor het uitschenken in de diepvries plaatsen. IJskoud is het drankje op zijn best, ook de glaasjes mogen vooraf gekoeld worden in het diepvriesvak. Deze handelingen geven een stijlvolle citroenlikeur als eindresultaat!

Citroenlikeur kan ook gebruikt worden in ijsdesserts, fruitsalades, longdrinks of cocktails.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats