|  |   |  | 			
				
					| Papet vaudois (Waadtlandse roomprei). |  
					|  | ingrediënten: |  
					|  |  | voor 4 personen: 
 1,5 kg prei
 80 g fijngesneden uien
 50 g varkensvet
 3 dl witte wijn, droog
 3 dl rundvleesbouillon
 700 g aardappelen, geschild in
 blokjes gesneden
 1 dl room
 zout, peper, nootmuskaat
 een beetje azijn
 |  
					|  | bereiding: |  
					|  |  | Prei in stukken van 3 cm snijden, met uien in vet stomen. Met witte wijn en vleesbouillon
 15 min. koken. Aardappelen toevoegen
 en nog 15 min. laten koken.
 Room er over gieten. Kort voor het opdienen
 besprenkelen met een beetje azijn.
 Opdienen met een in de aardappelen meegekookte
 Waadtlandse Saucisson (worst).
 |  
					|  |  
					|  |  
|   
 
 |  
					|  | mail dit recept naar een vriend of vriendin |  
			|  |  |  |