|
|
|
Papet vaudois (Waadtlandse roomprei). |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
1,5 kg prei
80 g fijngesneden uien
50 g varkensvet
3 dl witte wijn, droog
3 dl rundvleesbouillon
700 g aardappelen, geschild in
blokjes gesneden
1 dl room
zout, peper, nootmuskaat
een beetje azijn |
|
bereiding: |
|
|
Prei in stukken van 3 cm snijden, met uien
in vet stomen. Met witte wijn en vleesbouillon
15 min. koken. Aardappelen toevoegen
en nog 15 min. laten koken.
Room er over gieten. Kort voor het opdienen
besprenkelen met een beetje azijn.
Opdienen met een in de aardappelen meegekookte
Waadtlandse Saucisson (worst). |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|