|
|
|
Mosselen met paprika en tomaat |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 kg mosselen
300 g paprikamix
400 g tomatenstukjes (blik)
3 teentjes knoflook
2 sjalotten
1/2 bussel peterselie
1 dl cognac
2 eetl. olijfolie
1 chilipepertje pili-pili (bokaal)
1,5 eetl. kruidentuiltje
peper |
|
bereiding: |
|
|
Was de mosselen grondig om alle zandresten te verwijderen.
Pers de knoflookteentjes fijn.
Snij de sjalotten en het chilipepertje in stukjes.
Versnipper de peterselie.
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpan. Doe er de geperste look, de fijngesneden sjalotten en chilipeper, en de diepgevroren paprikamix in, samen met 1,5 eetl. kruidentuiltje. Laat gedurende 2 min. stoven.
Voeg de tomatenstukjes, peterselie, cognac en 1 dl water toe, samen met de mosselen. Kruid met peper en laat afgedekt 15 min. garen. Schud af en toe op zodat de groenten niet aanbranden als ze onderaan blijven liggen.
Serveer met frietjes of met stokbrood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|