laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mosselen met paprika en tomaat
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 kg mosselen
300 g paprikamix
400 g tomatenstukjes (blik)
3 teentjes knoflook
2 sjalotten
1/2 bussel peterselie
1 dl cognac
2 eetl. olijfolie
1 chilipepertje pili-pili (bokaal)
1,5 eetl. kruidentuiltje
peper
  bereiding:
    Was de mosselen grondig om alle zandresten te verwijderen.
Pers de knoflookteentjes fijn.
Snij de sjalotten en het chilipepertje in stukjes.
Versnipper de peterselie.

Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpan. Doe er de geperste look, de fijngesneden sjalotten en chilipeper, en de diepgevroren paprikamix in, samen met 1,5 eetl. kruidentuiltje. Laat gedurende 2 min. stoven.

Voeg de tomatenstukjes, peterselie, cognac en 1 dl water toe, samen met de mosselen. Kruid met peper en laat afgedekt 15 min. garen. Schud af en toe op zodat de groenten niet aanbranden als ze onderaan blijven liggen.


Serveer met frietjes of met stokbrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats