laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Peren in rode wijn en ijs met blauwe kaas
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

1 kaneelstokje
1 blaadje gelatine
2 eidooiers
4 Durondeau peren
50 gr suiker
70 gr fijne suiker
1 vanillestokje
50 cl rode wijn
150 gr room
40 gr blauwe kaas
4 citroenschilletjes
  bereiding:
    Neem een kookpot die groot genoeg is voor de 4 peren, verwarm de wijn zachtjes met de suiker, het vanillestokje, het kaneelstokje en de citroenschilletjes.

Schil de peren zorgvuldig, leg ze in de wijn en laat 20 minuten sudderen. Verwijder de peren en laat de wijn inkoken tot siroop. Plaats de peren terug in de siroop en bewaar koel.


Voor het ijs met blauwe kaas :
Laat het gelatineblaadje weken in koud water.Laat de suiker smelten in 2 eetlepels water, breng aan de kook en laat lauw worden. Laat de kaas smelten in 2 eetlepels warme room. Klop de overige room stijf.

Voeg al kloppend in een kookpot au bain-marie, de siroop en de eierdooiers toe. Het mengsel moet in volume verdubbelen. Haal weg van het vuur en voeg het uitgelekte gelatineblaadje en de gesmolten kaas toe en laat lauw worden. Voeg vervolgens de opgeklopte room toe.

Giet het mengsel in een ijsmachine en zet in de diepvriezer. Als je geen ijsmachine hebt, roer dan elk kwartier het ijs gewoon om tot het stevig wordt.

Serveer de peren met een bolletje ijs met blauwe kaas overgiet alles met de siroop. Versier met citroenschilletjes en de kaneelstokjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats