|
|
|
Dolletjes! |
|
ingrediënten: |
|
|
- 150 g varkensgehakt
- olie
- 1/2 blokje vleesbouillon
- 5 g instant witte roux (bindmiddel)
- 2 (gele) paprika's
- 1/2 ui
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 50 g gekookte rijst
- 1/8 l zure room
- citroensap
- oregano (wilde marjolein)
- komijn
- peper,
- zout
|
|
bereiding: |
|
|
Snij het 'hoedje' van de bovenkant van de paprika's af en haal voorzichtig de zaden en de tussenschotten uit de paprika's.
Hak de ui fijn en fruit de stukjes in wat olie.
Voeg het gehakt toe en laat het vlees even bruinen.
Meng er de rijst en de kruiden doorheen.
Vul de paprika's met dit mengsel, zet hun 'hoedje'terug op, en schik ze
naast elkaar in een vuurvaste schotel.
Maak 1/4 l vleesbouillon, giet deze erbij en laat het geheel ongeveer 30 minuten in een hete oven gaarstoven. Neem de paprika's na het garen even uit de schotel.
Maak een glad papje van de room en de instant roux en bind hiermee de saus.
Plaats de gevulde paprika's terug in de saus.
Tomaten met wat olie, zout en peper en veel oregano zijn bij dit gerecht zeker op hun plaats. Lekker krokant brood en een frisse witte wijn maken het geheel af.
Tip:
*Geen tijd ? Maak dit gerecht met 2 zeer vaste tomaten i.p.v. paprika's. Zo spaart u 10 minuten bereidingstijd uit.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|