laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mexicaanse stoofschotel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    600 g varkensstoofvlees
    150 g gerookt spek
    4 wortelen
    1 ui
    340 g bonen in tomatensaus (blik)
    70 g tomatenpuree (blik)
    2 dl rode wijn
    kruiden:

      Texmex-kruiden
      1 koffiel. komijn
      1 blaadje laurier
      1 snuifje tijm
      1 koffiel. paprikapoeder
      cayennepeper

    2 eetl. olijfolie
    peper en zout
  bereiding:
    - Snij het gerookt spek in stukjes.
- Snij de wortelen in schijfjes.
- Snipper de ui fijn.

Bak het varkensstoofvlees in een stoofpot goudbruin in de hete olijfolie.

Voeg het gerookt spek en de ui toe en laat nog heel even verder bakken. Kruid met de texmex-kruiden, de tijm en het blaadje laurier.

Giet de rode wijn zachtjes bij het vlees, dek af en laat 40 min. sudderen.

Voeg de wortelschijfjes, de tomatenpuree en de bonen in tomatensaus toe. Kruid met cayennepeper, paprikapoeder, komijn, peper en zout, en nog wat texmex-kruiden naar smaak. Laat nog 20 min. sudderen.

Zet koel weg.

Verwarm op een zacht vuurtje en serveer met rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats