Kalfsblanquette met witloof, gaargestoofd in kriek |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 kg kalfsblanquette
500 gr witloof
25 cl kriekenbier
1 sjalot
+/- 700 ge krieken (bokaal)
400 ml kalfsfond
2 el olijfolie
1 el vloeibare honing
instantsausbinder
1/4 kl rozemarijn
1/4 kl tijm
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
De dag ervoor:
Snij de sjalot fijn
Laat de krieken uitlekken
Laat de olie heet worden in een kookpot en bak het kalfsvlees aan alle kanten goudbruin. Voeg de de fijngesnipperde sjalot toe en laat al roerend nog 1 minutje bakken.
Doe er dan het kriekenbier en de kalfsfond bij en kruid met rozemarijn, tijm, peper en zout. Dek de pan af en laat op een matig vuur gedurende 1 uur en 10 minuten stoven.
Voeg het fijngesneden witloof erbij en laat nog 20 minuten stoven.
Doe er dan de krieken bij en laat nog een 2 tal minuten verder stoven en zet koel weg.
De dag zelf:
Verwarm de kalfsblanquette op een zacht vuur, bind met instandsausbinder en breng op smaak met de honing.
Versier de schotel met peterselie en dien op met hertoginnenaardappelen of met kroketjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|