laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rode groentensoep
  ingrediënten:
   

  • wat vleesoverschot: runds, varken, kip...
  • 2 preien
  • 1 ui,
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 wortelen,
  • 1 laurierblad
  • 1 gele, 1 groene paprika
  • 1 grote aardappel
  • scheutje room, of Alpro Cuisine
  • 1 blikje tomatenpuree, 70 g
  • wat vermicelli
  • gehakte peterselie
  • boter
  • zwarte peper & zout
  bereiding:
    - Doe het vlees (ik gebruikte 2 kippenvoorboutjes en een stukje hespengebraad) in een ruime pan, bestrooi met wat zout en een flinke draai uit de pepermolen. Giet er zo'n 3 liter water bij en breng aan de kook.
- Was ondertussen alle groenten en snij ze in stukjes. Doe ze vervolgens bij het vlees, draai het vuur zachter en laat onder het deksel gaarsudderen.
- Wanneer het vlees boterzacht is neemt U het uit de pan, samen met het laurierblad. Snij het vlees in julienne. Voeg de tomatenpuree bij de soep en mix alles fijn met de staafmixer.
- Voeg vermicelli toe naar smaak. Ook het vlees mag terug in de soep, breng aan de kook en laat zo'n 10 min. verder sudderen. Kruid af met peper en war zout en giet een scheutje room bij.
- Serveer in warme borden en versier met wat gehakte peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats