laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Advocaattulband
  ingrediënten:
    125 g wit meel
125 g maïzena
4 afgestreken theelepels Dr. Oetker Backin Baking Powder
250 g poedersuiker
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker Bourbon
250 ml olie
250 ml advocaat
5 eieren

om te bestrooien:
een beetje poedersuiker
  bereiding:
    Verwarm de oven voor. Vet de tulbandvorm in en bestrooi deze lichtje met wat meel.

Meng het meel met de Backin en zeef dit in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles met de mixer (gardes) gedurende tenminste 1 minuut op de hoogste stand tot een schuimige massa. Los tussendoor het deeg van de rand van de mengkom. Doe het deeg in de bakvorm en strijk dit glad. Zet de bakvorm op een rooster, schuif dit in de oven en bak het deeg.

Laat het gebak na het bakken, gedurende 10 minuten op een rooster afkoelen in de bakvorm. Stort het gebak vervolgens op een met bakpapier bedekt rooster en laat het verder afkoelen. Bestrooi de gugelhupf lichtjes met poedersuiker en serveer hem.

Baktijd en oventemperatuur:
Boven – onderhitte: ongeveer 180°C (voorverwarmen)
Hetelucht: ongeveer 160°C (voorverwarmen)
Gasoven: Stand 2 – 3 (voorverwarmen)
Baktijd: ongeveer 60 minuten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats