Witlofsoep 2 |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
1 gesnipperde ui
2 struikjes gesnipperde witlof
2 eetlepels boter
125 ml crème fraîche
750 ml kippenbouillon
1 eetlepel verse bieslook (gesnipperd)
4 ronde of vierkante toastjes
stukje blauwe kaas
wat peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Doe in een soeppan wat boter en de uisnippers en bak deze snippers om en om tot ze glazig zijn. Bak hierna de witlof pakweg 5 minuutjes mee en schep de ui- en witlofsnippers regelmatig om. Schenk nu de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep dan nog zon 20 minuten koken met de deksel op de pan. Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met peper en zout en mix de crème fraîche erdoor. Schenk de soep vervolgens in 4 borden en garneer deze met wat gesnipperde bieslook en leg er een met blauwe kaas besmeerd toastje op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|