laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Citroenpasta met geroosterde zalm
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

400 gram pasta (penne of spiraaltjes)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 courgette (of komkommer)
2 citroenen
3 eetlepels olijfolie
wat versgemalen peper en wat zout
4 moten zalm (circa 150 gram per stuk)
2 eetlepels roerbakolie of zonnebloemolie
2 eetlepels gehakte Italiaanse kruiden (tijm, oregano, basilicum: vers of diepvries)
  bereiding:
    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en de knoflook fijn. Rasp de gewassen courgette grof of snijd deze in miniblokjes. Boen tot slot de citroenen schoon, rasp 1 eetlepel van de schil en pers de vruchten.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok of in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de courgette toe en roerbak deze gedurende 2 minuutjes. Schep de citroenrasp, de helft van het sap, de rest van de olijfolie en wat peper en zout erdoor. Bestrijk hierna de zalmmoten met de roerbakolie. Rooster ze in 3 minuutjes per kant, afhankelijk van de dikte, in een grillpan of anti-aanbakkoekenpan. Schep de afgegoten pasta met de rest van de olijfolie door het citroencourgettemengsel en warm goed door.

Serveer de zalm op een bedje van citroenpasta bestrooid met de Italiaanse kruiden. Erg lekker met een salade van rucola met geroosterde pijnboompitten, geraspte parmezaanse kaas en een dressing met notenolie...
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats