laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Salade van kokosbonen, mosselen en garnalen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

250 gram verse kokosbonen of Italiaanse borlottibonen
1 kilo mosselen
1 dl droge witte wijn
200 gram kleine steurgarnalen
1 grote rode sjalot
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel ciderazijn
enkele takjes bladpeterselie
zout
peper
  bereiding:
    Breng de bonen aan de kook in ruim koud water zonder zout. Giet het water af zo gauw het kookt, spoel de bonen en leg ze opnieuw in ruim koud water zonder zout. Breng het water aan de kook en laat de bonen ongeveer 45 minuten zachtjes koken. Voeg er na 3/4de van de kooktijd wat zout bij.
Maak intussen de mosselen schoon. Doe ze in een pan en overgiet ze met de wijn.
Breng de mosselen op een hevig vuur aan de kook tot ze allemaal open zijn. Schud ze af en toe. Controleer of alle schelpen open zijn en gooi de niet geopende mosselen weg. Giet de mosselen door een zift en vang het sap op.
Pel de sjalot, snipper ze fijn en doe ze samen met het mosselnat in een pan. Zet de pan op het vuur en laat het vocht tot de helft inkoken. Voeg de olijfolie en de azijn toe en breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed.
Haal de mosselen uit hun schelp en pel de garnalen. Was de peterselie, dep hem droog en haal er de blaadjes af. Snipper ze fijn en doe ze in de saus.
Schik de bonen samen met de mosselen en de garnalen op een grote schotel of in een diepe kom. Overgiet alles met de saus. Dien lauwwarm op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats