laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rijstsalade met vis
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

250 gram Basmatirijst
½ blokje kippenbouillon
3 wijtingfilets
5 dl visfumet
2 appelen (Granny Smith)
kern van 1 bleekselderij
4 tomaten
½ citroen
2 sjalotten
2 eetlepels sherryazijn
3 eetlepels olijfolie
1 koffielepel roze peperbessen
½ bosje bieslook
zout
peper
  bereiding:
    Breng 6 dl water (ongeveer 2,5 keer het volume van de rijst) aan de kook met het halve bouillonblokje en wat zout. Voeg de rijst toe en laat op een laag vuurtje koken tot al het water is opgenomen.
Schik de wijtingfilets naast elkaar in een braadpan. Verwarm de visfumet, giet hem over de visfilets en laat 5 minuten sudderen op een matig vuur. Haal de visfilets uit de pan en leg ze op keukenpapier. Laat ze afkoelen.
Schil de appelen en snij ze in stukjes. Besprenkel ze met citroensap zodat ze niet verkleuren. Maak de selder schoon en snij de takjes in heel kleine stukjes. Was de tomaten en snij ze in vieren.
Pel de sjalotten en snipper ze. Doe ze in een kom, samen met de azijn, een snuifje zout en de olijfolie. Breng op smaak met peper. Doe er de peperbessen bij en de helft van het gesnipperde bieslook.
Doe de rijst, de stukjes wijting, de selder, de tomaat en de appel in een grote kom. Giet er de saus over en meng alles voorzichtig. Strooi de rest van het bieslook over de salade en dien op.

U kunt ook andere vissoorten nemen, maar wijting is goedkoper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats