Spaanse aardappelen met inktvis |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
12 kleine vastkokende aardappelen
1 citroen
3 dl olijfolie (extra vierge)
zout en peper
1 teentje look
1 tl paprikapoeder
cocktailprikkers
300 g gekookte inktvis (kant-en-klaar in de supermarkt) |
|
bereiding: |
|
|
Kook de ongeschilde aardappelen gaar in gezouten water (kan ook in de microgolfoven). Schil en snijd ze in dikke schijven van 2 cm. Snijd ook de gekookte inktvis in stukken van 2 cm. Meng de olijfolie, de fijngesneden look en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de inktvis toe en laat 1 uur marineren op kamertempertuur. Steek de aardappel- en inktvisstukken afwisselend op een cocktailprikker. Verdeel ze over 4 borden en giet er wat olie over. Kruid ruim met paprikapoeder. Ook heel lekker met gerookte zalm i.p.v. inktvis.
Tip:
Kies voor krieltjes. Die passen het best in dit typische Spaanse gerecht. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |