laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Cannelloni van aubergine
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    2 aubergines
    750 g bereid gehakt
    400 g tomatenblokjes (blik)
    2 dl groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl heet water)
    1 ei
    100 g zure room
    2 eetl. paneermeel
    2 teentjes knoflook
    3 takjes peterselie
    kruiden:

      2 koffiel. kruidentuiltje
      1 koffiel. marjolein

    peper en zout
    instantsausbinder
  bereiding:
    - Laat het gehakt volledig ontdooien, indien het uit de diepvries komt.
- Snij de aubergine in de lengte in 16 fijne plakken.
- Versnipper de peterselie.

Laat de aubergineplakjes 5 à 8 min. garen in de oven.

Meng gehakt, geperste look, marjolein, paneermeel, ei en peterselie. Kruid eventueel bij met peper en zout.

Verdeel het gehakt over de 16 plakjes aubergine en rol dicht. Plaats in een ovenschotel en doe er de groentebouillon, de tomatenblokjes en het kruidentuiltje bij. Laat +- 30 min. garen in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Vang de saus op en meng er de zure room onder. Bind eventueel met wat instantsausbinder.

Leg op elk bord 4 auberginerolletjes en giet er wat saus over. Dien op met rijst of pasta. Versier met een plukje peterselie.



Dit gerecht is ook makkelijk vooraf klaar te maken, maar laat de rolletjes slechts 20 min. garen. Dek af met aluminiumfolie en bewaar in de koelkast. Op het moment zelf zet u de rolletjes nog 10 min. in de oven en werkt u de saus verder af volgens het recept
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats