|
|
- Laat het gehakt volledig ontdooien, indien het uit de diepvries komt.
- Snij de aubergine in de lengte in 16 fijne plakken.
- Versnipper de peterselie.
Laat de aubergineplakjes 5 à 8 min. garen in de oven.
Meng gehakt, geperste look, marjolein, paneermeel, ei en peterselie. Kruid eventueel bij met peper en zout.
Verdeel het gehakt over de 16 plakjes aubergine en rol dicht. Plaats in een ovenschotel en doe er de groentebouillon, de tomatenblokjes en het kruidentuiltje bij. Laat +- 30 min. garen in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Vang de saus op en meng er de zure room onder. Bind eventueel met wat instantsausbinder.
Leg op elk bord 4 auberginerolletjes en giet er wat saus over. Dien op met rijst of pasta. Versier met een plukje peterselie.
Dit gerecht is ook makkelijk vooraf klaar te maken, maar laat de rolletjes slechts 20 min. garen. Dek af met aluminiumfolie en bewaar in de koelkast. Op het moment zelf zet u de rolletjes nog 10 min. in de oven en werkt u de saus verder af volgens het recept |