laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Yogurthcake
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    50 gram gekonfite kersen
    375 gram bloem
    75 ml arachideolie
    2 eieren
    100 gram krenten
    250 gram griessuiker
    125 gram natuuryoghurt
  bereiding:
    Doe de rozijntjes in een kom en overgiet ze met warm water. Snijd de gekonfijte kersen in stukjes.
Breek de eieren in een kom en klop ze tot omelet. Meng daar de yoghurt onder. Spoel de lege yoghurtpot uit, hij zal worden gebruikt als maatbeker voor de andere ingrediënten. Voeg 2 maten suiker en 2,5 maten bloem toe. De resterende halve maat bloem zet u opzij in een soepbord. Voeg bij het deeg nog een halve maat olie en gist in poeder. Alles goed mengen. De rozijntjes laten uitlekken en met de gekonfijte kersen in de halve maat bloem rollen. Dat mengsel bij de deeg voegen, goed mengen en in een cakevorm gieten. Laat 45 min. bakken in een voorverwarmde oven T5°. Gebruik een breinaald om na te gaan of de cake klaar is. Laat afkoelen en snij in plakjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats