laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pepermedaillon in kriekensaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    [color=blue:f3dc8e8635]Voor het vlees:[/color:f3dc8e8635]
    4 pepermedaillons
    boter
    zout

    [color=blue:f3dc8e8635]Voor de kriekensaus:[/color:f3dc8e8635]
    1 grote bokaal krieken
    aardappelbloem
    fijne suiker
  bereiding:
    [color=blue:f3dc8e8635]Voor de pepermedaillons: [/color:f3dc8e8635]
Smelt een klontje boter in een pan en leg er de pepermedaillons in.
Laat de pepermedaillons gedurende 10 minuten aan beide zijden mooi bruin bakken en kruid bij met wat zout.

[color=blue:f3dc8e8635]Voor de kriekensaus: [/color:f3dc8e8635]
Giet de bokaal met krieken in een zeef, vang het sap op en breng het aan de kook.
Leng een beetje aardappelbloem aan met water, voeg dat aan de saus toe en meng tot de saus de gewenste dikte heeft.
Voeg de krieken opnieuw bij de saus en warm nog even op.
Breng verder op smaak met een beetje suiker.

Zeer lekker met gekookte aardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats