Garnalenspiesjes met gembersaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
200 g gepelde kreeftgarnalen
8 satéstokjes
2 theelepel citroensap
tabasco
1 eetlepel olie
4 bolletjes gember (op siroop) fijngehakt
6 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel fijngeknipte bieslook |
|
bereiding: |
|
|
Prik de garnalen aan de satéstokjes
Roer 1 theelepel citroensap met een paar druppels tabasco door 1 eetlepel olie en bestrijk hiermee de spiesjes
Meng 1 theelepel citroensap, gember, bieslook en enkele druppels tabasco door de tomatenketchup
Leg de spiesjes in een hete droge koekenpan of op een grillpan en grill ze in 2 min. om en om.
Geef de saus apart bij de spiesjes en eet er wat brood bij.
per portie: 104 kcal. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|