|
|
Zeef de bloem boven een mengkom en roer de gist er goed door.
Maak in het midden een kuiltje. Doe hierin alle ingrediënten
behalve de rozijnen en de gemalen amandelen en kneed het deeg
met de mixer met kneedhaken op de hoogste stand tot het deeg
van de bodem loslaat en blazen vertoont. Laat het deeg afgedekt
op een warme plaats rijzen tot het in volume verdubbeld is.
Kneed het deeg vervolgens kort door en voeg de rozijnen en de
amandelen toe. Doe het deeg in een goed ingevette, met bloem
bestrooide tulbandvorm en laat deze afgedekt op een warme
plaats rijzen tot de vorm voor drie vierde gevuld is.
Bak het deeg onder in een voorverwarmde oven.
Stort het gebak na het bakken op een taartrooster, laat het
afkoelen en bestrooi het met poedersuiker.
Baktijd en oventemperatuur:
Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen)
Hete lucht oven: 165°C (voorverwarmen)
Gasoven: Stand 3
Baktijd: 45 - 50 minuten |