laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Elzasser tulband
  ingrediënten:
    Voor het deeg:
500 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
1/4 koffielepel zout
70 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker Bourbon
2 - 3 eetlepels rum
geraspte schil van 1 citroen
1 ei
5 eierdooiers
100 g gesmolten boter of margarine
175 ml lauwwarme melk
250 g rozijnen
50 g gemalen amandelen

Een beetje poedersuiker
  bereiding:
    Zeef de bloem boven een mengkom en roer de gist er goed door.
Maak in het midden een kuiltje. Doe hierin alle ingrediënten
behalve de rozijnen en de gemalen amandelen en kneed het deeg
met de mixer met kneedhaken op de hoogste stand tot het deeg
van de bodem loslaat en blazen vertoont. Laat het deeg afgedekt
op een warme plaats rijzen tot het in volume verdubbeld is.

Kneed het deeg vervolgens kort door en voeg de rozijnen en de
amandelen toe. Doe het deeg in een goed ingevette, met bloem
bestrooide tulbandvorm en laat deze afgedekt op een warme
plaats rijzen tot de vorm voor drie vierde gevuld is.

Bak het deeg onder in een voorverwarmde oven.
Stort het gebak na het bakken op een taartrooster, laat het
afkoelen en bestrooi het met poedersuiker.

Baktijd en oventemperatuur:
Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen)
Hete lucht oven: 165°C (voorverwarmen)
Gasoven: Stand 3
Baktijd: 45 - 50 minuten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats