|
|
|
Ratatouillepuree met lamskoteletjes en olijfboter |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 kg aardappelpuree
1 courgette in blokjes gesneden
1 aubergine in kleine blokjes gesneden
1 kleine gele en 1 kleine rode paprika in kleine blokjes gesneden
2 pruimtomaten, pitjes verwijders en in blokjes gesneden
1 kleine ui fijngesnipperd
3 teentjes look geperst
4 el gehakte basilicum
1 takje tijn, de naaldjes fijngehakt
12 lamskoteletjes
100 gr zachte boter
3 el groene olijven, fijngehakt
2 kl citroensap
olijfolie
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Meng de zachte boter met de olijven en het citroensap, kruid met peper en zout, wikkel in aliminumfolie tot een worst en laat opstijven in de koelkast.
Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan, stoof hierin de ui en de look zonder te laten kleuren, voeg de rest van de groenten toe, bak ze in 10 minuten knapperig gaar en meng ze dan door de warme aardappelpuree, roer er de verse kruiden door en breng op smaak met peper en zout.
Kruid de koteletjes en bak ze op een hoog vuur goudbruin aan beide zijden in olijfolie.
Verdeel de de koteletjes over de borden, schep er de ratatouille naast en leg op elk lamskoteletje een plakje olijfboter.
Serveer onmiddelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|