|
|
|
Goulash van hert met Ciney, gratin van peren en kn |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
[color=blue:13bd4824f4]Voor de goulash: [/color:13bd4824f4]
1 kg stoofvlees van hert
2 flesjes Ciney
1 gehakte ui
1 teentje geperste look
peper en zout
tijm, laurier en jeneverbessen
boter en bloem
3 dl bruine fonds
2 rode paprika
4 tomaten
[color=blue:13bd4824f4]Voor de groenten: [/color:13bd4824f4]
4 aardappelen
1/4 knolselder
2 peren (Doyenné)
een beetje boter
2 dl room
1 ei
50 g geraspte of gemalen kaas
peper, zout en nootmuskaat |
|
bereiding: |
|
|
[color=blue:13bd4824f4]Voor de goulash: [/color:13bd4824f4]
Kruid het vlees en fruit het samen met de look en de ui langs alle zijden mooi bruin in boter.
Voeg er alle kruiden bij, bestrooi met bloem, meng alles stevig door elkaar en blus met het bier.
Breng aan de kook en laat een uurtje sudderen op een klein pitje.
Voeg de fonds en de in stukjes gesneden paprika en tomaat bij de saus en laat nog een half uurtje zachtjes sudderen.
Controleer de kruiding en de binding.
[color=blue:13bd4824f4]Voor de groenten [/color:13bd4824f4]
Vet een ovenschaal in met boter.
Schil en was alle groenten en snijd ze in niet te dunne plakjes.
Leg een laag aardappelen in de schaal, vervolg met een laagje peren en eindig met een laagje knolselder.
Meng de room met de kruiden, de kaas en het ei en verdeel dit over de groenten.
Dek de schaal af met aluminiumfolie, plaats ze even op het vuur en wanneer de room kookt in een warme oven.
Verwijder na 20 minuten de folie en laat nog 5 minuutjes kleuren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|