laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde appelen
  ingrediënten:
    2 appelen
1/2 citroen
2 gedroogde pruimen
2 gedroogde abrikozen
5 cl water
3 eetlepels geconcentreerde melk
1 eetlepel kaneel
  bereiding:
    De pruimen en de abrikozen hakken en in een klein kom met het water doen. 3 minuten in de oven op volle kracht zetten. Laten uitlekken en mengen met de geconcentreerde melk.

De appelen schillen, het klokhuis en een deel van het vruchtvlees verwijderen. Inwrijven met citroen.
Ze vullen met de fruitbereiding en in een klein pannetje zetten.
Bestrooien met kaneel, afdekken en 7 minuten op volle kracht laten koken, omdraaien in de loop van de kooktijd.
Bij voorkeur lauw serveren.
Je kan er ook eventueel de abrikozen vervangen door rozijnen en de melk door een klontje boter
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats