laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rollade van zeewolf met 2 sauzen
  ingrediënten:
   

  • 600 gr zeewolf (van het dikke gedeelte, ca 12 cm lang)
  • 1 dl witte wijn
  • 2 preiwitten
  • 150 gr spinazie
  • Boter
  • 8 broccoliroosjes
  • 1 ui
  • 1 dl rode wijn
  • 4 dl room
  • 1/2 dopje saffraanpoeder
  • Peper
  • Zout
  bereiding:
    Vraag aan uw vishandelaar om de zeewolf te fileren en elke filet in 2 plakjes te snijden zodat u 4 plakjes van ca 12 cm op 12 cm bekomt
Neem het visafval mee
Verwarm de witte wijn, voeg er 1 dl water aan toe en kook de visafval gedurende ca 20 minuten
Maak de preiwitten schoon, was ze en snijd ze in ragfijne julienne
Maak de spinazie schoon, was ze en kook ze gaar in lichtgezouten water
Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef
Smelt een nootje boter en bak er even de prei-julienne in
Breng op smaak met peper en zout
Wrijf het midden van 4 velletjes aluminiumpapier, van ca 20 cm op 20 cm, in met boter en schik er de vis op
Kruid met peper en zout en verdeel er de prei-julienne over
Rol de vis op en wikkel er vervolgens het aluminiumfolie rond
Sluit de uiteinden goed af
Pocheer de rolletjes 10 minuten in water
Maak ondertussen de broccoliroosjes schoon, was ze en kook ze beetgaar in lichtgezouten water
Laat ze uitlekken maar houd ze warm
Pel de ui, snijd hem in ringen en kook deze gaar in de rode wijn
Laat ze eventjes uitlekken
Giet de visbouillon door een zeef, breng hem opnieuw aan de kook en voeg er de room bij
Laat de saus inkoken, breng ze op smaak met peper en zout en verdeel ze vervolgens in 2 gelijke delen
Mix de uitgelekte spinazie fijn en kleur er 1 deel van de saus mee
Kleur het andere deel met het saffraanpoeder
Schep deze beide sauzen op 4 warme borden: de gele saus boven en de groen onderaan
Verwijder het aluminiumfolie van de visrolletjes en schik ze in het midden van de borden
Leg 2 broccoliroosjes in de groene saus en versier de gele saus met enkele paarse uiringen
Geef er gekookte aardappelen of aardappelpuree bij
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats