laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalm met uien en champignons
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 zalmnoten van elk 200 g (verse of uit de diepvriezer)
1 citroen zout peper
1 bos jonge uitjes
50 g boter
200 g champignons
1 dl droge witte wijn
1 tak dragon
1 dl verse room
2 theelepels aardappelmeel
  bereiding:
    Diepgevroren zalm eerst ontdooien in de microgolfoven (5 à 6 minuten op het dooiprogramma).
De zalmmoten met citroensap besprenkelen, kruiden met peper en zout.
De uien pellen en versnipperen, in een schotel doen met 20 g boter en gedurende 2 minuten op 600 watt in de microgolf koken.

De zalmmoten op de gestoofde uien leggen, de fijngesneden champignons bijvoegen, bestrooien met de in vlokjes verdeelde rest van de boter, aanlengen met wijn, de gehakte dragon toevoegen.
Afdekken en gedurende 3 minuten op 600 watt in de microgolf laten koken; omkeren, nog 3 minuten laten koken.
Dan de met het aardappelmeel vermengde room bijvoegen, 2 minuten laten koken, mengen, 2 minuten laten rusten.
Opdienen met rondjes citroen en creoolse rijst.

Pas de kooktijd aan het gewicht van de vis aan; reken 1 minuut kooktijd per 100 g vis.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats