laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Romige bloemkoolsoep met amandelen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 bloemkool
2 aardappelen
2 uien
1 eetlepel olijfolie
0,5 l halfmagere melk
1/2 blokje kippenbouillon
1 eetlepel amandelschilfers
1/2 bosje bieslook
  bereiding:
    Maak de bloemkool schoon, snij ze in roosjes en was die. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel de uien en snij ze in ringen. Verhit de olie in een kookpot en fruit er de stukken ui in tot ze glazig zijn. Voeg de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes toe en roer goed. Giet er de melk en 2,5 dl water bij. Verkruimel het bouillonblokje boven de soep en roer opnieuw.
Laat de soep ongeveer 15 minuten koken of tot de aardappelen gaar zijn. Controleer af en toe met de punt van een mes.
Mix de soep fijn, giet ze in een soepterrine en hou ze warm.
Rooster de amandelschilfers lichtjes bruin in een pan zonder olie.
Snipper het bieslook. Strooi de amandelschilfers en het bieslook over de soep.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats