|
|
Ontvel de tomaten, haal de pitjes eruit en snij het vruchtvlees in stukken. Was de aardbeien en verwijder de steeltjes. Hou er enkele apart. Maak met een blender of een roerzeef een puree van de tomaten en de aardbeien.
Voeg de olijfolie toe, de balsamicoazijn, de cayennepeper, wat zout, en peper. Proef en pas aan naar smaak. Roer het mengsel goed en giet het in soepkommen. Zet koel weg.
Haal het vruchtvlees uit de avocado's en mix het met een vijftiental ijsblokjes, het citroensap, de muntblaadjes en de mosterd. Voeg ruim zout en peper toe en verdeel dit mengsel over de kommen.
Hak de amandelen fijn en strooi ze over de soep. Snij de overgebleven aardbeien in stukjes en garneer er de soep mee. Dien meteen op.
Neem avocado's die goed rijp zijn, anders kunt u ze niet mooi pureren.
Laat de soep nooit langer dan een paar uur in de koelkast staan. Zo voorkomt u dat ze gaat gisten. |