laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Courgettesoufflé
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

2 Middelgrote courgettes
15 gr Geraspte parmesan
Geraspte muskaatnoot
1 el Arachideolie
1 Wit van ei
Zout, peper
  bereiding:
    De oven voorverwarmen op 180°C (temp. 6).
De courgettes enkele minuten blancheren in gezouten kokend water en laten uitlekken.
De uiteinden verwijderen. De courgetten overlangs in twee snijden. De courgette uithollen en de helft van de pulp verwijderen.
De verwijderde pulp vermengen met de parmesan, muskaatnoot, zout en peper tot men een gladde puree bekomt.
Het eiwit stijfkloppen en onder de puree mengen.
De halve courgettes vullen met deze mousse. Op een schotel schikken om te gratineren
40 minuten in de oven plaatsen (zo nodig enkele eetlepels water op de bodem van de schotel gieten).
De korst moet goed doorbakken zijn. Dadelijk opdienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats