|
|
|
Courgettesoufflé |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
2 Middelgrote courgettes
15 gr Geraspte parmesan
Geraspte muskaatnoot
1 el Arachideolie
1 Wit van ei
Zout, peper |
|
bereiding: |
|
|
De oven voorverwarmen op 180°C (temp. 6).
De courgettes enkele minuten blancheren in gezouten kokend water en laten uitlekken.
De uiteinden verwijderen. De courgetten overlangs in twee snijden. De courgette uithollen en de helft van de pulp verwijderen.
De verwijderde pulp vermengen met de parmesan, muskaatnoot, zout en peper tot men een gladde puree bekomt.
Het eiwit stijfkloppen en onder de puree mengen.
De halve courgettes vullen met deze mousse. Op een schotel schikken om te gratineren
40 minuten in de oven plaatsen (zo nodig enkele eetlepels water op de bodem van de schotel gieten).
De korst moet goed doorbakken zijn. Dadelijk opdienen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|