|
|
|
Gegratineerde prei |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1,2 kg prei
2 soeplepels zonnebloem- of olijfolie
40 g geraspte parmezaan of gruyère
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Pel en was de prei, snij het wit in rondjes. Breng zout water aan de kook, voeg de prei erbij en laat 10 à 15 minuten onafgedekt koken.
Laat de prei uitdruipen. Warm de olie op in een stoofpan en stoof de prei 20 à 30 minuten op een zacht vuur.
Voeg peper en zout toe naar smaak.
Verwarm de oven voor op 240°C. Doe de gare prei in een ovenvaste schotel.
Bestrooi met de kaas en gratineer gedurende 15 minuten.
Tip:
Gebruik alleen het wit, maak soep met het groen van de prei en aardappelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|