|
|
|
Romige garnalencurry |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 g (diepvries) gepelde tijgergarnalen
3 bosuitjes
3 tenen knoflook
1 rode peper
3 eetlepels (roerbak)olie
1 eetlepel milde kerriepoeder
200 ml romige kokosmelk
2 eetlepels verse koriander, grof gehakt |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en rode peper zachtjes glazig. Bak het kerriepoeder 1 minuut zachtjes mee. Schep de garnalen en de bosuitjes erdoor en roerbak 1-2 minuten op matig tot hoog vuur. Roer de kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten heel zachtjes sudderen. Lekker met basmatirijst, broccoli en wortelsalade.
Vervang de garnalen door stevige visfilet, bijvoorbeeld tilapiafilet of meervalfilet.
Vervang de kokosmelk door romige yoghurt, bijvoorbeeld Griekse yoghurt of biogarde roer.
Neem peterselie en bieslook in plaats van koriander.
p.p. 290 kcal |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|