|
|
Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Verhit de helft van de olie in een wok, roerbak hierin de kalkoen 10 minuten en schep deze uit de pan. Pel de knoflook en de ui en snipper deze. Boen de sinaasappel schoon, rasp 1/2 eetlepel van de schil en pers de vrucht. Schil de gemberwortel en rasp of hak deze. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes van 2 cm. Borstel de champignons of veeg ze schoon en snijd ze in vieren of in plakjes.
Verdeel de Chinese kool in smalle reepjes. Verhit de rest van de olie in de wok. Fruit hierin knoflook en ui en voeg gember, bosui, champignons en Chinese kool toe. Roerbak 5 minuten. Voeg sinaasappelrasp, sap, tomatenketchup, ketjap manis, tabasco en de kalkoenstukjes toe en bak nog 5 minuten. Serveer het gerecht met rijst of grof bruinbrood.
Variaties:
Vervang kalkoenfilet door kipfilet, reepjes ongepaneerde varkensschnitzel of biefreepjes.
Vlees kan worden vervangen door een stevige vissoort zoals tonijn of garnalen. |