Zachte Bombay rijst met mais en tomaat |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
400 g gehakt
1 blikje (ca. 400 g) maïskorrels
200 g extra kleine kerstomaatjes
200 g gesneden prei
Woksaus Curry Kokos
ketjap Manis
400 g rijst
Wok Olie |
|
bereiding: |
|
|
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt met 2 eetlepels ketjap 7 minuten.
Wok de prei vervolgens 3 minuten mee. Voeg de (uitgelekte) maïskorrels en de kerstomaatjes toe en wok alles nog 2 minuten. Voeg naar smaak (ca. 8 eetlepels woksaus toe. Schep de rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de rijst in diepe borden of kommen.
Zet Atjar Tjampoer, Sambal Badjak en geraspte Kokos op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen en toe te voegen.
Variaties:
Voeg aan het gerecht 6 eetlepels Seroendeng toe en vervang de prei door lente-uitjes. Bestrooi met vers gehakte koriander. In plaats van kerstomaatjes kunnen kleine stukjes tomaat gebruikt worden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|