Kiprolletjes gevuld met parmaham en bladspinazie |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
300 gr. Iglo bladspinazie
2 enkele kipfilets
4 plakken parmaham
5 eetlepels olijfolie classico
150 gr. tagliatelle
3 eetlepels ricotta
zout en peper
plastic folie, cocktailprikkers |
|
bereiding: |
|
|
Laat 1 blok van de spinazie ontdooien en goed uitlekken. Leg de kipfilets tussen folie en sla ze (met een deegroller) zo plat mogelijk. Bestrooi ze met zout en peper. Beleg ze met parmaham. Verdeel wat spinazie over de lengte in het midden en rol ze stevig op. Steek de rolletjes vast met cocktailprikkers.
Verhit 3 eetlepels van de olie en bak de kiprolletjes om en om goudbruin. Draai het vuur laag en laat ze afgedekt in ca. 15 minuten zachtjes gaar bakken.
Kook intussen de pasta in ruim kokend water met een scheut olijfolie en zout beetgaar. Verwarm de rest van de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de kiprolletjes in schuine plakken en leg ze op de borden. Schep de spinazie ernaast, verdeel de ricotta erover, besprenkel dit met de rest van de olijfolie en bestrooi het gerecht met wat zout en peper. Serveer de tagliatelle erbij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|