laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Meringue met mokkacrème
  ingrediënten:
    Nodig:

    4 eieren
    275 gram poedersuiker
    1 eetlepel oploskoffiepoeder
    1¼ dl slagroom
    1 eetlepel suiker
    1 zakje slagroomversteviger
    kaneelpoeder
    12 chocolade-mokkaboontjes.
  bereiding:
    De oven voorverwarmen op 100 graden. De bakplaat bekleden met bakpapier. Hierop met een glas (10 cm) vier cirkels tekenen. De eieren splitsen. Met een mixer de eiwitten au bain-marie schuimig kloppen. Al kloppend 250 gram poedersuiker toevoegen. Blijven kloppen tot stijve plukken ontstaan (15 minuten). Het eiwit in een spuitzak met een gladde spuitmond scheppen en vier bodemrondjes met opstaande rand op de cirkels op het bakpapier spuiten, zodat schuimbakjes ontstaan (van de rest van het eiwit toefjes spuiten). In het midden van de oven de bakjes (en toefjes) in 1¼ uur laten drogen. Met een mixer de eierdooiers en 25 gram poedersuiker in 3 minuten dik en romig kloppen. De oploskoffie vermengen met 2 eetlepels heet water en dit door het dooiermengsel kloppen. De slagroom met de suiker en de slagroomversteviger bijna stijf kloppen. Het dooiermengsel erdoor scheppen. De crème tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. De schuimbakjes bestrooien met een snufje kaneel en vullen met mokka-crème. De meringues garneren met mokkaboontjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats