laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 fruit en meringue met hasseltse jenever
  ingrediënten:
    Nodig:

    250 g klein fruit (bij voorkeur bosbessen)
    4 soeplepels poedersuiker
    2 borrelglaasjes Hasseltse jenever
    400 g roomijs of vanillecrème
    een scheutje citroensap
    Italiaanse meringue :
    300 g suiker
    1 dl water
    4 eiwitten
    een snuif zout
  bereiding:
    De bosbessen met de jenever, de poedersuiker en een scheutje citroensap al roerende aan de kook brengen, en van het vuur halen juist voordat de bessen kapot springen en puree worden. Laten afkoelen. De Italiaanse meringue bereiden : de suiker met het water in een pan met dikke bodem koken. De eiwitten met een snuifje zout stijf kloppen. Voeg al kloppende de hete suikersiroop in een dun straaltje toe, en blijf kloppen tot het beslag koud is geworden. Het nagerecht vlak voor het opdienen samenstellen : het ijs en de bessen in twee lagen in een kom doen. Afdekken met meringue en bestrooien met bloemsuiker. De bovenkant laten goud kleuren onder de grill en opdienen, eventueel met een glaasje Hasseltse jenever.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats