laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemarineerde tonijn met venkelsalade
  ingrediënten:
    4 stukken tonijnfilet van 125 g
1/2 sinaasappel
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 venkelknol
75 g rucola
2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
25 g pijnboompitten
  bereiding:
    Boen de sinaasappel schoon en rasp een halve eetlepel oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Roer de geraspte schil met 1 eetlepel olijfolie en 1/2 eetlepel balsamicoazijn door elkaar en bestrijk de tonijnsteaks met dit mengsel. Laat de steaks zo 5 minuten liggen. Maak de venkel schoon en snijd de knol in vieren. Schaaf de kwarten (in de keukenmachine) in flinterdunne reepjes. Klop in een kom het sinaasappelsap met 1/2 eetlepel balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de venkel erdoor en laat de salade 5 minuten staan. Bak de tonijnsteaks in een grillpan of droge koekenpan in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen rosé, keer ze halverwege. Snijd de olijven in vieren. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Schep de rucola, olijven en pijnboompitten luchtig door de venkel en verdeel de salade over vier borden. Leg de tonijnsteaks erop. Lekker met focaccia.


Tip:
Vervang de tonijnsteaks door stukken zalmfilet, zeeduivel of zwaardvisfilet.
Vervang de venkel door courgette of komkommer.

p.p. 335 kcal
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats