laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gyros met gebakken rijst
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1,2 kg gyros, kant-en-klaar

    300 g witte rijst
    9 dl water
    1 bouillonblokje
    1 kleine ui
    1 verse chilipeper
    2 eieren
    3 eetlepels olijfolie
    3 eetlepels sojasaus
    peper en zout
  bereiding:
    Bak de gyros al roerend in een braadpan.

Doe het water, de rijst en het bouillonblokje in een kookpan met deksel.
Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op een laag vuurtje doorkoken. De kooktijd bedraagt 15 tot 20 minuten.
Voor het koken roert u het geheel even om. Laat het deksel op de pan.
Snijd tijdens het koken van de rijst de ui en de chilipeper fijn.
Spoel de gekookte rijst met koud stromend water af in een zeef.
Doe de olijfolie in de wok en verhit deze.
Fruit de gesnipperde ui en chili en voeg daar de gekookte rijst en de sojasaus bij.
Roer het geheel een vijftal minuten goed om, voeg er intussen de geklutste eieren aan toe en roer daarna nog enkele minuten om.
Dien het geheel warm op.


Tip:
Gyros kunt u ook combineren met tagliatelle, gebakken aardappeltjes of frietjes.
Weinig tijd?
Gyros is een geschikte snelle snack. Doe de gyros in een pitabroodje, overgiet met een pittig sausje en u hebt in geen tijd een lekkere maaltijd.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats