|
|
Zorg ervoor, dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zeef de bloem en volkorenmeel boven een mengkom. Meng er de gist door en voeg het zout, olie en melk toe. Kneed de ingrediënten met een mixer met deeghaken tot het deeg van kom loslaat. Kneed op het laatst de noten erdoor.
Bestuif het deeg voor het rijzen met wat bloem. Dek het deeg af met een (vochtige) doek. Laat het deeg 30 minuten rijzen, kneed het daarna nogmaals door en vorm er een brood van. Leeg het deeg op de ingevette bakplaat, snijd de bovenkant in de lengte in en laat het deeg onder een vochtige doek nog 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor. Schuif de bakplaat midden in de oven.
Baktijd en oventemperatuur:
Elektrische oven: 180 graden
Heteluchtoven: 165 graden
Gasoven: 4
Baktijd: 50 - 60 minuten |