laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 notenbrood 3
  ingrediënten:
    25g krenten
1 pak mix voor bruinbrood (500g)
3 eetlepels olijfolie
5 gedroogde vijgen
80g ongezouten gemengde noten naturel
4 eetlepels vloeibare honing
bloem voor bestuiven
25g zonnebloempikken
  bereiding:
    Week de krenten ca. 10 min. in koud water
Bereid de broodmix volgens de gebruiksaanwijzing, maar vervang de boter door de olijfolie
Laat het deeg onder verhoudfolie op kamertemperatuur ca. 20 min. rijzen
Snij de vijgen in plakjes
Hak de gemengde noten grof
Meng de vijgen en de noten met de honing
Kneed de krenten en de noten door het deeg
Laat het nog ca. 15 min. narijzen
Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C)
Bekleed een bakplaat mte bakpapier
Vouw het deeg in drieen als een vloerbrood
Leg het brood op de bakplaat en maak aan de bovenkant een paar inkepingen met een mes
Bestuif het brood met wat bloem en laat het voor de derde keer ca. 20 min. rijzen
Bestrooi het brood met de zonnebloempitten en bak het brood midden in de oven in ca. 30 min. gaar
Dek het brood, indien nodig, de laatste 10 min. af met aluminiumfolie en laat het op een rooster afkoelen
Snij het brood met een warm mes in dikke plakken en serveer het lauwwarm

een recept van ghislaine1941
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats