laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Notenbrood 4
  ingrediënten:
    300 g gezouten gemengde noten
3 lepels sesamzaad
500 g tarwebloem
1 theelepel zout 1 1/2 zakje gedroogde gist
3 1/2 dl melk
1 ei
olie om in te vetten,
broodblik van 30 cm
  bereiding:
    Hak de helft van de noten grof, maal de andere helft fijn in de keukenmachine. Stamp het sesamzaad fijn in de vijzel. Houd 1 lepel bloem achter, doe de rest in een kom met zout, gemalen noten, gemalen sesamzaad, zout en gist en meng. Verwarm de melk tot lauw en roer door het bloem. Kneed ca.10 minuten tot een stevige bal. Dek de kom af met plasticfolie en laat 45 minuten rijzen. Vet het broodblik in met olie. Kneed het deeg opnieuw en rol uit tot een lap van 30 x 50 cm. Strooi de gehakte noten erover. en rol de lap op. Leg de broodrol met de naad omlaag in het bakblik, bedek met folie en laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 225°. Klop het ei los en bestrijk het brood ermee, strooi de lepel achtergebouden bloem erover. Zet het brood 1 richel onder het midden in de oven en bak 35 minuten. Haal uit het blik en laat op een rooster uitdampen.

Serveren met boter en kaas.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats